Elaboració

cervesa elaborada al costat de casa

Mestre cerveser treballant a la Brewery Ilda's Town Beer

Elaborem les nostres cerveses seguint les receptes de sempre, però amb la tecnologia més avançada.

Fabriquem Ilda’s Town Beer en petites coccions mitjançant un acurat procés en el que utilitzem la millor matèria primera. Utilitzem malts i llúpols importats i d'alta qualitat que atorguen caràcter i distinció a cadascuna de les nostres varietats.

A més, aquests productes, lliures de transgènics i dioxines, donen lloc a uns caldos d'aromes i colors naturals.

Per convertir el most cerveser en les delicioses varietats d’Ilda's utilitzem la millor tecnologia europea: Kaspar-Schulz, que compta amb més de 338 anys i 11 generacions d'experiència en l'elaboració d'equips per a la indústria cervesera.

D’aquesta manera, garantim que sempre que tinguis una cervesa Ilda's a la mà tindràs un producte fresc i elaborat amb els millors ingredients.

els 4 ingredients

Aigua

Amb un origen no gaire llunyà, dels Pirineus, constitueix el 95% de la cervesa Ilda’s Town Beer. Reforcem la seva puresa amb processos de filtració i purificació per assegurar-nos que la base dels nostres caldos és perfecta.

Malt

És l'ingredient més tradicional per a l'elaboració de cerveses i s'obté en germinar el gra d'ordi, assecar-lo i torrar-lo. Mitjançant aquest procés s'extreu el sucre de l'ordi que permetrà la fermentació del most cerveser.

Llúpol

La flor d'aquesta planta enfiladissa i silvestre proporciona el sabor, l'amargor i l'aroma a la cervesa. La seva introducció com a ingredient essencial en l'elaboració de cervesa es remunta a l'any 1120, quan Santa Hildegarda va començar a utilitzar-lo per les seves propietats antisèptiques que afavoreixen la conservació d'aquests caldos.

Llevat

És el microorganisme encarregat de convertir els sucres del most en alcohol. A Ilda’s utilitzem llevats molt especials.

com elaborem la teva cervesa favorita?

1. Molí

Els grans de malt es molen per separar la closca de l'interior del gra.

2. Tanc de macerat i aigua calenta

El gra de malt mòlt es barreja amb aigua calenta durant un temps precís i a una temperatura determinada.

3. Tanc lauter

La closca crea un filtre natural que permet extreure el most. Aquesta és la base per a l'elaboració de la cervesa.

4. Tanc de cocció

A la cocció, es barreja el most i s'afegeix el llúpol que li donarà sabor, amargor i aroma.

5. Fermentació i maduració

Es refreda el most per passar-lo al tanc de fermentació, on se li afegeix el llevat, que catalitzarà els sucres i els convertirà en alcohol i CO2. El secret està en el temps i en l'anàlisi diària durant 23 dies.

6. Filtració

En algunes cerveses es retiren les restes de llevat per estabilitzar i millorar el seu aspecte.

7. Tanc de guarda

La guarda és el pas previ a l'embotellament i amb ell s'aconsegueix la maduració de l'aroma i el sabor de la cervesa.

8. Km0 i Embotellament

La nostra cervesa Km0 es manté en el tanc de guarda a 3° C sense embotellar perquè els amants de la cervesa fresca puguin acostar-se a degustar-la, directa del tanc a la copa a través dels nostres tiradors.

A més, s'embotella la cervesa en barrils o ampolles per a aquells que prefereixin gaudir-la en altres ocasions.

9. Distribució

Ilda’s Town Beer està a punt per ser enviada als nostres restaurants, establiments homologats i col·laboradors.