Blog

Montaditos de Matilda, Xarlot i Gilda, a Sant Cugat va de tapes 2017
Entre els propers dies 14 a 24 de setembre celebrem una nova edició del “Sant Cugat va de tapes”. A cadascun dels nostres restaurants Xarlot, Matilda i Gilda de Sant Cugat trobaràs una combinació diferent de “tapa més cervesa” per dos euros i mig, sempre amb alguna de les nostres varietats de...
Medalla d'or a la cervesa artesana Ilda's ROS
Molt contents de que la nostra cervesa artesana Ilda's ROS hagi estat reconeguda amb la medalla d'Or a la categoria Lager Txeca al Barcelona Beer Festival 2017. En la categoria, la nostra cervesa ROS s'ha imposat davant de la cervesa "Letra B" de Portugal i de la "Primátor Premium" de la mateixa...
Família, amics i una cervesa especial per al Nadal. A Ilda’s hem creat una Doppelbock anomenada Santa Hildegarda , una varietat que va ser elaborada per monjos a la regió de Munich fa més de 300 anys. És el nostre petit homenatge a la monja Hildegarda per les seves aportacions en l’ús del llúpol...
Al Xarlot estem d‘estrena amb una nova carta! La nostra filosofia es basa en cuidar els petits detalls que distingeixen la bona cuina. Sota el concepte de cuina moderna, presentem plats de cuina mediterrània, sense oblidar-nos dels productes de mercat del dia a dia. També al restautant Xarlot es...
Santa Hildegarda - Cervesa Ilda's
La cervesa és celestial. Podem afirmar aquesta frase sense cap problema però, per què? Santa Hildegarda va ser una religiosa nascuda al 1098 a Alemanya i va ser la pionera en incorporar el llúpol a la cervesa. Aquest li dóna el sabor amarg tan característic. Santa Hildegarda va ser teòloga,...
Diagrama de les fases per l'elaboració de la cervesa artesana
Durant el mes de setembre hem donat les claus per fer la cervesa artesana a les nostres xarxes socials. Ara detallem tots els passos d’aquest procés per gaudir d’aquesta deliciosa beguda! La maceració Els experts parlen d’aquest primer procés com “Hot liquor”. L’aigua ha d’estar a una temperatura d...
Coses que no sabies sobre la cervesa
A Ilda’s et descobrim algunes curiositats sobre la cervesa que no et deixaran indiferent! La zythology és una rama científica que estudia la cervesa i la seva fabricació. Provinent del grec “zythos” (cervesa) i “logos” (estudi). Les primeres receptes que es van descobrir fetes per humans fa més de...
Recomanacions de llibres per l'estiu sobre cervesa
Estiu, platja, muntanya, amics, cervesa ... i llibres ! Si, llibres. Aquesta època és, sense cap mena de dubte, la millor per desconnectar i transportar-se al món fantàstic dels llibres. A Ilda’s et recomanen alguns títols per aquest estiu on la cervesa és la protagonista. Jesucristo bebía cerveza...